Izrada web sajta

Šta je web sajt i da li mi treba web sajt?

Izrada web sajta može biti nešto najbolje što se desilo Vašem biznisu.

Web sajt je Vaše prisustvo na internetu. Web sajt predstavlja ogledalo Vaše firme online. Prvi utisak Vašeg online prisustva može značiti puno i biti presudan da li će neki korisnik postati Vaš klijent ili ne. Danas je apslolutno neophodno da svaka firma ima svoj web sajt kako bi kupci mogli da dođu do osnovnih informacija o Vašoj firmi i Vašim uslugama i proizvodima.

Ali, ni to nije dovoljno. Moderne tehnologije diktiraju pravila i zbog toga Vaš sajt mora biti moderan, kvalitetan i prilagodljiv mobilnim uređajima.

Znajući to, web sajtovi koje radimo su kvalitetni, maksimalno funkcionalni, i prilagodljivi mobilnim uređajima (mobilni telefoni, tableti…).

Ukoliko se dvoumite oko potrebe za web sajtom, setite se koliko ste Vi puta neku firmu ili proizvod tražili na internetu i koliko puta ste se razočarali ako je niste (i to odmah) pronašli?

 

sta je web sajt

Šta je web dizajn?

Web dizajn predstavlja osnovu kvalitetnog web sajta i odnosi se na njegov estetski deo tj. izgled. Web dizajn je skup kompletnog vizuelnog identiteta i odnosi se na boje, elemente i raspored elemenata, grafiku, sadržaj, fontove…

Web dizajn je proširio svoj smisao kada su postali popularni mobilni telefoni i tableti – i nastala je i nova grana web dizajna a to je responsive web dizajn.

Šta je responsive web dizajn?

Responsivnost predstavlja prilagodljivost web sajta uređaju koji mu pristupa.

Da bi Vam pružio maksimalan korisnički doživljaj, prilagodljiv web sajt će se različito prikazivati ukoliko mu pristupate sa računara ili sa mobilnog telefona.

Pored samog izgleda, od 2015. godine Google daje prednost web sajtovima koji imaju reposnive (prilagodljivi) dizajn. To znači da će se Vaš web sajt bolje prikazivati u Google pretrazi ukoliko je prilagodljiv mobilnim uređajima. A prema poslednjim podacima čak preko 60% ukupnih poseta web sajtovima dolaze sa mobilnih uređaja.

Zaključak je da danas svaki web sajt, da bi bio konkurentan i zanimljiv korisniku mora biti prilagodljiv mobilnim uređajima.

Web sajt - Trošak ili investicija?

Kada se odlučite da je izrada web sajta ipak dobra odluka, u toku pregovora oko posla u jednom trenutku moramo doći i do cene.

Izrada dobrog web sajta ne može biti jeftina jer ga mora raditi profesionalac čije radno vreme košta puno. Međutim, pravo pitanje je da li na izradu web sajta ili redizajn web sajta gledate kao trošak, ili kao dobru investiciju.

Na web sajt možete gledati kao na zakup poslovnog prostora (u centru grada) online. Web sajt privlači mušterije i ostavlja dobar, profesionalan utisak o Vama. Ukoliko zbog dobrog web sajta posetilac odluči da postane Vaš klijent, web sajt Vam je doneo profit.

Ulaganje u dobar web sajt Vam se možda čini kao (nepotreban) trošak, ali je potrebno dobro razmisliti koliko novca ustvari gubite ukoliko ne pridobijete potencijalne kupce dobrim, modernim i sadržajnim web sajtom?